•  Menu
 • WILDROOSTER
  FESTIVAL

  SEE YOU NEXT YEAR

 • 23 & 24
  AUGUSTUS
  2019

  GROTE MARKT
  DEN HAAG

 • Raise a little hell! Wild Rooster Festival is een jaarlijks gratis rootsmuziekfestival in de Haagse binnenstad. Als de zomer op zijn heetst is draait het leven op de Grote Markt 2 dagen om good food, bier en muziek met de modder er nog aan. Op Wild Rooster alleen maar goeie roots, rockabilly, bluegrass, uptempo blues en rock’n’roll uit de tijd dat rock’n’roll nog rock’n’roll was!

  23 en 24 augustus gaan we de rode haan weer laten kraaien!
  Volg het 2019 Facebookevent hier.

 • Dit was de line-up in 2018

 • Batmobile

  Za 22:00 - De Poot

  AL JAREN proberen we ze naar Den Haag te krijgen maar altijd zitten ze in Mexico, de States of Japan. En nu hadden we de kans. Rockabillies, psychobillies en andere freaks van het goede leven unite: deze Wild Rooster jakkert Batmobile ons 35 jaar pure rock’n’roll-B-music door de trommelvliezen!

  Check dit


  Facebook

 • The Goat Roper Rodeo Band (Wales)

  Za 15:45 - De Poot

  Country blues meets next level indie folk. Een staande bas, 2 oude gitaren en een roestige emmer tot de rand toe vol met duisternis, smart, licht en liefde gebracht door jaw-dropping mooie vocale harmonieën.
    

  Check dit

  Facebook

 • Whiskey Shivers (USA)

  Vr 20:00 - De Poot

  Trashgrass with a smile, straight from Austin, Texas! De uitbundigheid van frontman en fiddler-through-the-roof Bobby is zo aanstekelijk als een open fles bourbon - we dagen je uit om het tweede nummer te halen zonder zelf met een hysterische grijns op je bakkes mee te staan stampen en brullen. Want dat is wat de oprechtheid en levenslust van deze band met je doen. “Whiskey Shivers isn't just the five of us on stage, it’s everybody in the room." 
   

  Check dit

  Facebook

 • The Hayriders (UK)

  Vr 16:30 - De Poot

  Laatste der originele mohikanen Neil Wright verzamelde een splinternieuwe sterrencast om zich heen. Allemaal verdienden ze hun sporen in legendarische outfits als die van Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, Little Richard om er een paar te noemen. Wild Rooster proudly presents: de nieuwe Hayriders, aka één van de hotste rockabilly / rock’n’rollbands van het moment. 

   

  Check dit

  Facebook

 • Eddie & Thee Scorpions (USA)

  Vr 18:15 - De Poot

  Eddie & Thee Scorpions is een jonge rockabillybende uit zuidelijk Californië met nummers zo sharp als hun haircuts. Classic hip-shredding rock’n’roll, wild, fast & out of control!

   

   

  Check dit

  Facebook

 • Ragmob

  Vr 19:15 - De Luifel

  Geen Wild Rooster zonder Ragmob, dammit! De Scheveningse superband komt u ook dit jaar weer de oren inzepen met akoestische old-time Western swing kneiters van Bob Wills, Hank Williams de Oude en The Man In Black. Dit jaar kwamen ze (eindelijk) met een plaat vol eigen classics, dus we gaan nieuwe favorieten horen.

   

  Check dit

  Facebook

 • Jay-Roon & The Loose Ends

  Vr 17:30 - De Luifel

  Nieuwe band van Maison du Malheur-frontman Jeroen Mesker. Geraakt door het heilig vuur van New Orleans kwam er een plaat met briljante gypsy-bluesnummers in hem opborrelen. Rauwe rhythym 'n' blues, met de exotische hartslag van 'The Big Easy'. 

   

   

  Check dit

  Facebook

 • Feather & The White

  Za 17:00 - De Luifel

   Gotta love rock’n’roll duo’s! Het lijken zulke nette jongens, maar Maarten Intema (gitaar) en Ron Stoop (drums & vocals) rammen bluesy garagerock’n’roll uit de klei vol met ruige riffs, adrenalinedrumwerk en schurende zang, gegoten in nummers die zó goed klinken dat het lijkt of je ze al jaren mee staat te voetstampen.

   

  Check dit

  Facebook

 • Larry And His Flask (USA)

  Vr 21:45 - De Poot

  Het zou verdorie eens tijd worden: Amerikaanse bluegrass-punk-preachers Larry & His Flask op Wild Rooster! Deze bizarre high energy rock’n’rollband neemt feesten bloedserieus en sleurt iedereen die ze in het vizier krijgen mee in een orkaan van folky punk, gypsy jazz en het allesvernietigende charisma van elk van de 5 bandleden. Damn good times guaranteed en je bent meteen fanclublid voor het leven.

  Check dit

  Facebook

 • Dust Bowl Drifters

  Za 19:15 - De Luifel

  Pure bluegrass met Haags bloed in de aderen! Van high-energy footstompers tot tearjerking ballads alles akoestisch, alles recht uit het hart en trouw aan de tijdloze schoonheid van het genre. Geniet van de sweet smooth vocal harmonies en het fabuleuze snarenwerk van deze zeskoppige band.

   

  Check dit

  Facebook

 • The Sons Of Navarone

  Za 21:00 - De Luifel

  Award winning, genre-shredding, crowd-pleasing & record-breaking – welkom in de wereld van The Sons of Navarone. De Brussel-based bluegrasslegendes zijn alom geliefd en gerespecteerd om hun fantastische samenzang en instrumentale virtuositeit, immer piekfijn gekleed en in de traditionele single-microphone setting. Houd je oren gespitst voor hun renditions van discohits, die je daarna nooit meer hetzelfde in de oren zullen klinken.

  Check dit

  Facebook

 • 44 Shakedown

  Vr 21:00 - De Luifel

  Hijs je broekband op en poets je schoenen, 44 Shakedown komt je met forties/fifties rhythm & blues om de oren slaan. Hun sound is schrikbarend authentiek, puur en origineel – smijt je danspartner maar lekker door het dak op classics als Bloodshot Eyes, The Walk, Bim Bam en Nite Life Boogie!

   

  Check dit

  Facebook

   

   

 • Status Quotes

  Vr 23:30 - De Zwarte Ruiter

  Dit briljante viertal speelt whatever you want, zolang het maar classic '70s Status Quo is. Deze steengoeie coverband benadert het Quo materiaal met het grootste respect en ongebreidelde passie, wat resulteert in een sound zó echt dat je jezelf in je gezicht staat te slaan om te checken of je niet droomt. Dat gitaarwerk! Die meerstemmige zang! Hun superenergieke 12-bar-boogie will be rockin' all over Wild Rooster.

  Check dit

  Facebook

 • Sugarboy and the Sinners

  Za 18:00 - De Poot

  Rauwe harmonica blues over bad habits en de schoonheid van het derde rondje gin. De marathonshows van deze band nokvol rock’n’roll, Mississippi blues, Memphis soul en New Orleans funk laten een spoor van vrolijke vernieling achter in Europa en de States. Drink up & enjoy de bekschaafsolo’s en ‘mouthful of soul’ van zanger “Sugar” Boy Vielvoye, de ritmesectie-stoomwals van drummer Frankie Duindam & contrabassist Vinnie Guerin  en de gouden handjes van ‘guitar slinger’ Ronnie Guerin.

  Check dit

  Facebook

 • Red Herring

  Za 14:30 - De Luifel

  Verhalen over moord en overspel. En het lijken zulke nette mensen! Red Herring staat nekdiep in de rootstraditie en zwelgt het liefst in hartverscheurende folksongs, laced with single malt whisky, onnavolgbare solo’s en intense meerstemmige zang.

  En ze hebben net een mooie prijs bij La Roche Bluegrass festival gewonnen - congrats Herrings! 

   

  Check dit

  Facebook

 • Miss Mary Ann & The Ragtime Wranglers

  Za 20:00 - De Poot

  Word verliefd op de intense stem en glam van Miss Mary Ann en haar briljante Ragtime Wranglers. Befaamd om hun WHO? WHERE FROM? and WHAT THE HECK ?!! repertoire – obscure rockabillyliedjes die ze met haar orkaanstem redt van vergetelheid. Dat gaat van zoetgevooisde hillbilly ballades tot ongetemde red hot rockabilly, nooit conventioneel en never a dull moment.

  Check dit

  Facebook

 • DJ Der Wolfshund

  Over, under & in between sets

  Onze inmiddels resident DJ Der Wolfshund graaft voor Wild Rooster het modderigste vinyl uit zijn platenkist. Rock'n'roll, rhythm & blues, garage, beat, jazz, psych, soul en een beetje pop - favorieten en obscure hits die je meenemen naar the juke joint, Whiskey a Go Go, the Marquee Club en De Marathon.

  Check dit

  Facebook

   

 • Small Time Crooks | Pre-party

  Do 23:30 - De Zwarte Ruiter

  Aan de vooravond van Wild Rooster gloeien we de kolen voor met de good ol'time garage skiffle music van Small Time Crooks! 

  Zwalfred Hollsteiner, Karl not Marx, Schorsch Heimlich en Dr. Heinz Doofenshmirtz rusten niet tot ze elke zwartgeblakerde ziel in het publiek binnenstebuiten hebben gekeerd. Hoe? Met een ritme als een bulldozer, een oerwoud aan gezichtsbeharing en een beestachtige keelbrul die de passie van originele Amerikaanse folk predikt. 

  Donderdag 23 augustus - 23:30 - Zwarte Ruiter - Vrij entree

  Check dit

  Facebook

   

   

 • Tio Gringo | Afterparty

  Za 23:30 - De Zwarte Ruiter

  Het immer explosieve einde van Wild Rooster is dit jaar in handen van country trash brabo's Tio Gringo. Want country is er om barkrukken tegenaan te smijten, met punk en metal te bezwangeren en om je trekker een paar keer overheen te rijen! Tio Gringo heeft in 2015 zó onvergetelijk de gebraden haan uitgehangen dat ze terug mochten komen. Als afsluiter op de zaterdag rammen ze de seks, drugs en rock’n’roll uit je zweetklieren op een zelfgefabriceerde drumkit van een klomp, een stel levensmoeie pannen en een cementkuip met nummertjes als ‘Do the white-line dance’, ‘Drunk and easy’ en ‘Tequila in the blueglass’. 

  Zaterdag 25 augustus - 23:30 - Zwarte Ruiter - Vrij entree

  Check dit 

  Facebook

   

 • Mud Wrestling

  Za 15:30 / 16:45 / 17:45 / 19:00

  Na de sportieve hoogtepunten van vorig jaar houden we een mooie nieuwe traditie in ere: het modderworstelen op de zaterdag!

  Modderworstelen is vaak ten onrechte afgeschilderd als erotisch volksvermaak, maar wij weten: dit is een prachtige sport. Drie rondes, twee tegenstanders waar je echt geen ruzie mee wilt krijgen, een onverbiddelijke scheids en mooie prijzen. Van oorsprong is het modderworstelen een vrouwensport, maar waarom zouden we de kerels discrimineren - iedereen kan zich aanmelden! Wil je jezelf en een tegenstander door de mosterd halen? Mail jullie namen naar info@gmdh.nl of stuur ons hier een facebookbericht. Wij sturen je dan de rondetijden en de spelregels door.

 • Beat the heat, eat your meat (& veggies!)

  Al die hete bands in augustus, daar krijg je paardenhonger van. De Grote Markt Kitchen chefs binden de theedoek om de kop om jullie rond schafttijd van een stevige bodem te voorzien met intense smaken en verse ingrediënten.

   

 • locatie
 • Locatie